Anding FtC's FotoPage
Anding Fan-tastic Club
By: Anding Fan tastic Club

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 6-Sep-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Santai bersama Anding

[ 1 ]
[ 2 ]
[ 3 ]
View all 20 photos...
huhu .. sori coz lambat bagi update n view gambar masa Santai Bersama Anding pd 27 August 2005 lepas ..

thanks to Kak Aida Fadzlina coz share her gambar kat sini! n some gambo mann punya .. so enjoy .. caption gambar ada kat sini ikut no gambar ok? *faham ke?*

===========
collection Kak Aida
===========
[ 1 ] Anding bagi bunga ros kat Kak Aida ..
[ 2 ] Ni plak turn Sis Susan ..
[ 3 ] Ni plak turn Anding tersengih masa nak potong kek anniversary AFtC yg pertama ..
[ 4 ] Perserta "Mencari Cinta" ker? hek eleh .. ni sumer terduduk lepas makan besar with Anding .. depan sekali Fahmi, mann, suami kak Mas (saper nama ek?) n Abg Fred ..
[ 5 ] Candid masa Anding bagi Ros kat Putri ..
[ 6 ] Satu meja panjang tu .. inilah view meja kitorang mlm tu ..
[ 7 ] Special rose for Miss President ..
[ 8 ] gambar kitorang kat meja lagi .. hehe ..
[ 9 ] Iq ni tengah casting utk "Mencari Cinta 2" ker? nampak desperate sangat .. u should join Desperate Housewives .. haha .. kidding ok? kak Ros plak mcm nak mintak perhatian plak kat corner tu ..

===========
collection mann
===========
[ 10 ] "yey .. tiup lilin lagi!" mungkin itu yg difikirkan oleh Anding dlm kotak fikiran nya masa tu .. hehe .. Anding diberi penghormatan utk "mengerjakan" kek anniversary AFtC yg pertama .. walaupun kak Sueyri nampak tersenyum kat sebelah, maybe tengah memikirkan nasib kek tu .. hahah
[ 11 ] time memotong kek .. cake coffee tiramisu mlm tu memang sedap .. tapi mann asyik menjadi bantuan khas mlm tu .. first, tolong Fahmi .. lepas tolong Anding habiskan kek .. haha ..
[ 12 ] Anding still potong kek ..
[ 13 ] eh .. ni kek ke sarang lelabah .. oh .. kepala n rambut Anding dr belakang .. huhu ..
[ 14 ] rupa kek sebelum "dikerjakan" oleh Anding n bala tentera AFtC mlm tu ..

=====================
back to Kak Aida's collection
=====================
[ 15 ] wah .. cik Rossabella .. sampai Anding melutut2 plak .. ala2 telenovela .. perasan jadi Ara n Christian lah .. huhu .. kak Ros tetap vogue .. but sore kena control .. baru ayu ala2 Ara ..
[ 16 ] Anding bagi coklat kat Sezz .. cukup ker 2 keping? (huhu .. ampun ya abg sezz .. main2 jer ..)
[ 17 ] Shot ni plak, suami kak Mas .. tak sempat tanya nama .. huhu ..
[ 18 ] ni puteri dr mana plak ni? pekerja kat Tamarind ker? huhu .. org kuat AFtC ..
[ 19 ] group photo before we leave the beautiful n great place ..
[ 20 ] another shot .. group photo ni lah yg ambik masa paling lama .. i ingat ada one line kak Lis said "rupanya macam ni photoshoot .. letih nyer .." haha ..

====================================
ni plak report dpd Kak Lis yg diambil dari AFtC ..
====================================

First and foremost, pihak Committee nak merakamkan setinggi-tinggi
terimakasih kepada semua yang sama-sama bersantai dgn Anding dan
kami semua malam tadi. Thanx to Irah, Yartee, Fahmi, Susan, Put,
Suria, Sezz, Fred, abg Shukri, Iqram and yang lain-lain yang sudi
bersama-sama kami. And pada Mann yg sanggup turun dari Kuching sbb
nak turut serta bersantai dgn Anding.. And of course not forgetting
the AJK – Sueyri, Aida, Ros, Ana, kak Mas sebab sama-sama
memeriahkan majlis, and most importantly to Anding yg sempat
meluangkan masa walaupun baru je pulang dari Bintulu pada hari
sebelumnya..

Majlis "Santai Bersama Anding" ni diadakan di Tamarind Springs di
Taman TAR. We chose this place coz we wanted a place that is really
exclusive with fine dining. Tempat ni menghidangkan authentic
Indochine cuisine – mainly from Laos, Vietnam and Cambodia. It's an
acquired taste to some, tapi kak Lis rasa masakan dia memang
sedaplah..

Pada yg "kurang bersenam" (hehehe.. takdelah, gurau je..) it's quite
a walk lah jugak dari main entrance utk sampai ke the main
restaurant. Pasal tu lah kot Irah suspen jalan sorang-sorang, takut
kena kidnap dgn Pontianak Harum Sundal Malam.. hehehe.. Tapi I kinda
like the ambience yang agak mententeramkan, a place of tranquility,
walaupun macam berada kat tengah-tengah hutan.. it was indeed a
pleasant walk along the pathway, sebab kiri kanan pathway
dikelilingi dgn pokok-pokok hutan and sepanjang pathway tu pulak
dihiasi dgn lilin di kiri dan kanan, so rasa macam plot dari cerita
Puteri Gunung Ledang pun ada.. (hehehe.. tapi malam tadi we all tak
pakai berkemban lah, and minus the Sultan Melaka.. Kot Anding lah
Sultan Melaka nya tak.. Hang Tuah ke.. Ke Fahmi nak volunteer?

Sampai-sampai aje kat situ, kami semua diberikan welcome drink.
Sesuai dgn nama tempatnya Tamarind Springs, so the welcome drink pun
air tamarind lah (air asam jawa). Bagus lah utk org2 sakit tekak or
yg nak jaga suara..

Sementara menunggu yang lain tiba, we all pun duduk bersantai kat
tengah2 restaurant tu - setting kat tengah2 restaurant ni is more
laid back, for people to laze around, nak baring2 pun boleh kot..
siap dgn sofa merah hitam juga dihiasi kerdipan lilin di sekeliling
kawasan tu.. Pasal tu lah agaknya Ros siang2 dah warning jgn pakai
baju merah hitam ye.. takut blend dgn warna sofa lak.. Heheh..

So bila dah cukup kuorum, we all pun beralih lah ke meja yang telah
dikhaskan utk kami, betul-betul berhadapan dgn pool, dan dikelilingi
pokok2 hutan.. Décor di sekeliling restaurant tu pun agak menarik,
ala-ala Bali macam tu lah, lagu yg dimainkan pun lagu unsur2
traditional Bali gak.. The entire restaurant was dimly lit, with
candles all around.. Memang menimbulkan suasana yang agak romantik..
Nak buat majlis perkahwinan pun sesuei.. Dan meja nya pun dihiasi
taburan bunga melur, so it's not juz the ambience, we're also
refreshed by the wonderful aroma..

Part makan tak yah cerita lah ek, sebab macam kak lis cakap tadi,
they serve authentic Indochine cuisine.. I hentam je semua,
dgn "popia pokok" pun I makan sekali..

Yang sronoknya, suasana santai tu la.. sebab we all boleh enjoy the
food, experience the serene ambience, and boleh borak2 and bertukar2
cerita, so kira seronok lah.. Anding sempat bercerita kisah lawak
jenaka yg berlaku di Bintulu.. Ehm!! Anding.. ramainya peminat you..

And sempena menyambut pengiktirafan AFtC secara rasmi, kami juga
telah mengadakan cake cutting ceremony.. Cake tiramisu dgn logo AFtC
dan `Gol & Gincu'.. Anding dok potong kek tu, sampai hancur kek tu
dik.. nasib baik kak Sueyri sempat menyelematkan keadaan.. jgn marah
ye Anding..

After the dinner, ada ruangan "Mencari Cinta.." all the ladies were
given a stalk of imported red rose by the one and only Anding, the
Prince Charming, siap berposing lagi dgn berbagai bagai gaya.. Amboi
Anding.. mencari cinta dgn sapa tu. Yg klakarnya masa Anding bagi
bunga ros kat org yg nama sama, Anding sempat cakap "dan inilah dia
peserta pertama yg telah disingkirkan".. hehehe.. sempat bergurau
tu.. jgn marah ek..

Tu all the gentlemen pulak, they were given chocolate Ritter
Sports.. Suria siap jerit nak chocolate jugak.. Sorrylah Suria,
takde extra lah..

Sebagai penutup, we all pun ambik lah group photo.. part yg ni pun
klakar. Ros suruh lah kawan kita yg keja kat Tamarind Springs tu
kira `satu dua tiga' sebelum click, at least sempatlah nak betulkan
senyuman tu.. tapi mamat ni kira `satu… dua… tiga…. (long pause)…….
…….. ……" pastu baru click, senyum dah senget-senget dah baru lah dia
nak capture our photos.. Tah apa lah rupa muka semua org nanti..

Anyway majlis selesai just before midnite.. but we all semua happy
lah dapat bersantai dgn Anding di tempat yang agak eksklusif dgn
suasana yg romantik..

Thanx again to all for making this a most memorable and wonderful
nite..

-kak Lis-


Thursday, 16-Jun-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Gambar Anding kuar kat Majalah Hype

 
patutnya mann uploadkan last week .. but busy giler .. ni pun nasib ader masa sikit .. ni sempat upload .. anyway, mann edit sikit keterangan n kredit back to me .. he he he


Saturday, 4-Jun-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Lawatan ke Rumah Kanak-kanak Tengku Budriah, Cheras pada 21 May

 
 
 
View all 40 photos...
PETIKAN MESEJ DR YAHOO! GROUPS ANDING_AF

Assalamualaikum semua,

Pertama sekali, kak Lis nak ucapkan setinggi-tinggi terimakasih pada
semua warga AFtC yang sudi menghulurkan bantuan dan sumbangan untuk
charity drive yang dianjurkan oleh AFtC dengan membeli Calendar 2005
Anding dan barangan auction SSBA tempoh hari. Seperti yang semua
maklum, RM5 dari harga Calendar telah disalurkan untuk tujuan amal,
dan kami berjaya mengumpulkan sebanyak RM3000 bagi tujuan ini.
Semoga sumbangan yang tak seberapa ini dapat membantu serba sedikit
membeli barang2 keperluan anak-anak yatim di sana.

Jadi, kak Lis nak ambik kesempatan ini utk bercerita sedikit
pengalaman kami. Anding bersama pihak AJK AFtC serta Iqram telah
sama-sama pergi meraikan anak-anak yatim di Rumah Kanak-Kanak Tengku
Budriah (RKKTB), Cheras pada hari Sabtu lepas (21 May 2005). Mungkin
ramai yang bertanya kenapa RKKTB dipilih. Sebenarnya, Anding memilih
RKKTB sebab ada perasaan nostalgia dgn RKKTB ni. Dulu masa Anding
Form 1 sampai Form 4, Anding bersekolah di SMK Cheras. Masa tu,
ramai jugalah kawan2 Anding yang datang dari RKKTB. Sejak dari masa
tu lagi, Anding telah menanamkan semangat untuk membantu anak2 yatim
di sana sekiranya ada peluang yang mengizinkan bila dia dewasa
nanti, dan sekarang Alhamdulillah, Anding telah dapat pun menunaikan
niat murninya itu.

Atas permintaan Pengetua RKKTB sendiri, kami mengadakan lawatan ini
dalam majlis yang tertutup. Jadi pasal tu lah kak Lis pun tidak
mewar-warkan lawatan kami ini, dan cuma pihak AJK saja yang
mengiringi Anding ke sana bagi menghormati permintaan Pengetua
RKKTB. Antara barangan yang kami bawa bersama adalah barang2
keperluan dapur seperti beras, gula, Milo, biskut crackers, dan juga
barang keperluan bayi seperti diapers. Kami juga membawa pakaian,
barang mainan dan goodie bags, serta kuih-muih dan aiskrim Malaysia
untuk menjamu anak-anak yatim di sana.

Masa kami sampai tu, Pengetua RKKTB kebetulan pula tak sampai lagi.
Jadi kami pun terpaksalah menunggu utk seketika. So sementara nak
menunggu tu, kami sempat lah pergi menemu bual dgn anak-anak yatim
tu, dan beramah mesra dan bergambar dgn mereka. Diorang pun nampak
happy je dgn kunjungan kami.

Majlis dimulakan dengan ucapan dari Anding. Anding sempatlah jugak
berpesan pada adik-adik kat situ supaya rajin2 belajar dan buktikan
kepada semua tentang kemampuan yang ada pada diri masing2 sebab ilmu
tu berguna utk hari depan. Pastu Anding pun nyanyi lah beberapa buah
lagu, lagu Pria Trehebat, Tekad, Khayalan. Masa Anding menyanyi,
Anding ajaklah adik2 ni naik ke atas pentas nari sama2 dgn Anding.
Pastu ramailah adik2 kecil dari lingkungan umur 3-5 tahun yang naik
tapi semua malu2 nak nari, tapi diorang golek2 je lah atas pentas
tu. Memang menghiburkan tengok telatah adik2 ni.. Pastu masa Anding
nyanyi lagu Khayalan tu, ada 4 orang adik-adik ni siap dah ada
kumpulan sendiri.. Siap buat breakdance lagi and steps diorang pun
hebat2 and synchronised je semua.. Memang dahsyat!! Sampai Anding
pun tak jadi nyanyi sebab seronok tengok gelagat bebudak tu.. Ada
juga dua adik perempuan kita yang turut menyumbangkan suara mereka
nyanyi lagu Bukan Cinta Biasa (Siti Nurhaliza) dgn lagu Erra Fazira
(tak ingat lagu apa). Dan semua yang naik stage masa tu dapatlah
cenderahati dari Anding..

Lepas performance dari Anding, Anding pun menyerahkan cek kepada
Pengetua RKKTB, Puan Hajah Ziton Uda. Pastu kak Lis pulak bagi
cenderahati sumbangan AFtC kepada Pengetua.

Bila dah selesai semuanya, kami pun distribute lah kuih-muih dan
aiskrim pada adik-adik kita tu. Diorang ni bagus, semua berdisiplin,
tak berebut2 pun.. semua beratur utk mendapatkan kuih muih tu sambil
bersalaman dgn Anding. Tapi yg klakarnya bila nak distribute aiskrim
Malaysia tu, memang kecoh sikit lah. Yalah, budak2 mana yang tak
suka aiskrim kan. Memang kesianlah Iqram sampai kena serbu dgn
bebudak masa tu. (Jgn tak tau.. Orang tua pun berebut nak aiskrim
gak.. Hehehe.. Aiskrim yang Ros buat memang sedap... siap ada 9
perasa berlainan lagi tu!!)

So sambil adik-adik tu duduk menikmati kuih-muih tu, adalah jugak
yang mengambil kesempatan utk mintak signature Anding. Dari topi, ke
tshirt, ke saputangan, semua nya dah ada signature Anding!!

Tapi di samping kemeriahan dan kegembiraan yang terlihat di wajah2
kanak-kanak tu, ada juga antara kami yang menitiskan airmata sebab
tak dapat menahan sebak, terutama melihat bayi kecil yang
ditinggalkan, yang cacat anggota dan kadang2 terbayang masa hadapan
mereka yang belum pasti. Memang memilukan.. Dan adik2 kecil yang
meminta diriba kerana mungkin tidak pernah mendapat peluang
tersebut, dan meminta utk menumpang kasih dgn kami, walaupun untuk
sedikit waktu, memang sayu dibuatnya.. Dan sedikit sebanyak,ia
memberi kesedaran kepada kita untuk terus bersyukur dengan apa yang
kita ada dan dgn apa yang telah dianugerahkan oleh Tuhan kepada kita
selama ini..

Kak Lis jugak nak berterimakasih pada semua yang terlibat utk
bersama-sama merealisasikan charity drive ni.. Semoga apa yang kita
lakukan ini mendapat keberkatan dari Allah s.w.t.

Dan utk Fir yang tidak dapat turut serta bersama kami di saat akhir
sebab urusan keluarga, kak Lis doakan agar ayah Fir cepat sembuh!

-kak Lis-


Monday, 28-Mar-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Konsert AF Tour 2005 di Kuching

Anding perform lagu "Emosi dan Situasi"
Anding perform lagu "Emosi dan Situasi"
Anding perform lagu "Emosi dan Situasi"
View all 9 photos...
Ni adalah gambar yang sempat diambil masa konsert ..


Friday, 25-Feb-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Pelancaran Album Evo @ Menara KL @ 22 Februari 2005

"Pelajar yg mendapat undian terendah adalah..." ala Aznil..
Ceria bersamamu.. sinar dalam hidupku.. hatiku, hatimu jadi satu
apalah agaknya yg direpekkan oleh si anding kpd si za8?
View all 10 photos...
9 daripada 12 bintang AF2 menghadiri majlis pelancaran ini.. Termasuklah Anding..

Terima kasih lagi kepada Suryana Sulaiman @ Yai Leman yang sudi sekali lagi berkongsi gambar2 yg berharga lagi bermakna ini bersama2 kita..


[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net